fbpx
Selecteer een pagina

De service van Corona Concerten is gratis. Maar we waarderen je bijdrage!

Jij niet naar het concert?
Dan komt het concert naar jou!

Live-muziek laat zich niet stilleggen, ook niet tijdens de coronacrisis. Muziek geeft plezier, hoop en een gevoel van ‘samen’ – en dat hebben we juist nu nodig. Veel Nederlandse artiesten streamen daarom hun concerten online. Gratis concerten, betaalde concerten en concerten waar de digitale pet rondgaat. Bij Corona Concerten vind je een actueel overzicht van livestream concerten: wie, wanneer en via welk kanaal.

Over Corona Concerten

Stream je concert, bereik je (nieuwe) fans en zorg voor een echte live-ervaring!

Door de coronacrisis zitten beroepsmuzikanten plotseling zonder inkomen. Geen zalen en cafés, geen publiek en geen ticketsales. Maar ook: voor het publiek geen livemuziek, geen afleiding, ontspanning of ontroering. Dat willen we een beetje helpen veranderen.

Corona Concerten wil hét doorgeefluik zijn voor gestreamde concerten in Nederland. Voor muzikanten in ieder genre. Van hiphop tot Hollands, van metal tot jazz en van singer-songwriters tot instrumentalisten. Bereik je publiek vanuit je huiskamer, je studio of waar dan ook. Breng de echte live-ervaring… maar dan net even anders!

Hoe het werkt

Het is heel simpel. Als je van plan bent een liveconcert te streamen (wij regelen de stream niet voor je), geef je dat door aan ons. Dan kom je op de speellijst met datum, aanvangstijd en het kanaal + URL waar je je concert streamt. En natuurlijk kondigen we je aan op de constant groeiende Facebook-pagina. That’s all. Corona Concerten is niet opgezet met een verdienmodel in gedachten.

Contact

Heb je een livestream gepland? Weet je datum, tijd en URL? Komt je stream op YouTube, Facebook, Instagram of een ander platform? Dat willen we ook graag vermelden. Kortom: laat ons weten waar je te zien/horen bent en wanneer. En doe het op tijd, want des te meer kans dat al je fans op de hoogte zijn!

Bezoekers

Ben je publiek en sta je dus in de virtuele zaal of het online café? Of ben je misschien te gast in de intimiteit van de huiskamer van je favoriete muzikant? Wat het ook wordt, geniet ervan! En bedenk dat jouw artiest je graag een plezier doet en alles geeft. Misschien word je gevraagd ook iets terug te doen. Een kleinigheid in de online pot of een vrijwillige bijdrage met een Tikkie. Dat bepaalt de artiest allemaal zelf. En jij natuurlijk.

Het is niet de bedoeling om oude filmpjes te uploaden, zegt Van Vleuten. “Het moet echt een livestream zijn, met een begintijd van het concert. Om me heen zie ik allemaal muzikanten met hetzelfde probleem, ze kunnen niet optreden, maar mensen hebben toch behoefte aan muziek.”
Noord-Hollands Dagblad

Mark Minnema

Oprichter Peter van Vleuten is verrast door diverse uitkomsten uit het onderzoek. “Vooral het feit dat een meerderheid aangeeft vooraf tickets te willen kopen, hadden we niet verwacht. Muzikanten zijn huiverig voor ticketsales bij streaming omdat ze veronderstellen dat die drempelverhogend zijn. De realiteit is kennelijk genuanceerder.”
Entertainment Business

Zullen streamingconcerten blijven bestaan als de crisis voorbij is? ‘Jazeker’, zegt Van Vleuten. Het gaat echt van toegevoegde waarde zijn, ook na de crisis. Labels zullen ook inhaken en een graantje mee willen pikken, en er zullen wellicht vaste locaties worden gebouwd voor kleine groepen mensen. En de rest kan dan meegenieten via een stream.
Adformatie

Kim de Klonia

In het begin was bijna alles gratis te zien, maar de laatste paar weken ziet van Vleuten via Corona Concerten dat shows met kaartverkoop een vlucht nemen. De kwaliteit van van de streams wordt steeds beter.
Trouw

Rufus Kain

Trouw, 22 mei 2020
Entertainment Business

AGENDA LIVESTREAMS

VERWACHT:

er staan geen online events gepland

AL GEWEEST:

Evenement details:

 • zo
  24
  mei
  2020

  Simone Pormes

  21:00 uur

  Zondag 24 mei

  Simone Pormes

  21:00 uur - Simone Pormes bij Privépodium

  Privépodium

© 2020 Corona Concerten